• Aktuality

Aktuality

Rozcestník: Kde hledat psychologickou pomoc a podporu

Rozcestník užitečných kontaktů psychologické pomoci a podpory na UK i mimo UK, v souvislosti s tragédií na Filozofické fakultě. Podpora je dostupná pro studující, vyučující a zaměstnankyně a zaměstnance z celé Univerzity Karlovy. Neváhejte se v případě potřeby na odbornou krizovou pomoc obrátit.

17. března 2024


Největší geopolitické výzvy pro EU? Vedle Ruska také Čína

Dvacet let už je Česká republika součástí Evropské unie. U příležitosti tohoto výročí uspořádala Katedra evropského práva Právnické fakulty UK sérii veřejných diskuzí, které se věnovaly nejen historii evropské integrace, ale především aktuálním výzvám, jimž evropské společenství čelí.

16. května 2024


Hoď starosti za hlavu. Sportovní den rozhýbal UK

Rektorský sportovní den v úterý 14. května nabídl zaměstnancům a studentům Univerzity Karlovy nespočet možností se pořádně rozhýbat na řadě sportovištích v Praze, Hradci Králové a Plzni. V letošním roce akci pořádala Katedra tělesné výchovy Filozofické fakulty UK.

15. května 2024


V Karolinu začala výstava Berlín - hlavní město vědkyň

Rektorka Univerzity Karlovy a zástupkyně Velvyslanectví Spolkové republiky Německo zahájily v Křížové chodbě Karolina výstavu představující více než dvacet vědkyň, jež působily nebo se stále věnují výzkumu v německém hlavním městě.

13. května 2024


Poděkování dobrovolníkům za obnovu chodu FF UK

Vedení Univerzity Karlovy spolu s Dobrovolnickým centrem uspořádalo akci na poděkování dobrovolníkům a dobrovolnicím, kteří se podíleli na obnově chodu FF po tragické události na konci loňského roku. Univerzita oceňuje odhodlání věnovat svůj čas a úsilí druhým a soudržnost akademické obce.

11. května 2024


NÚVR umožňuje silnější a potentnější spolupráci vědeckých týmů

Největší projekt akademické onkologie – NÚVR; Národní ústav pro výzkumu rakoviny – se nachází zhruba v polovině. Jak se daří největšímu z pěti projektů programu EXCELES, jež ministerstvo školství vyhlásilo na podporu výzkumu, experimentálního vývoje a inovace ve zdravotnictví v rámci Národního plánu obnovy?

10. května 2024


Do olympijské štafety se zapojila i členka vedení Univerzity Karlovy

Tisíce lidí si během jedenácti týdnů předá olympijskou pochodeň, než bude slavnostně zapálen oheň při zahájení letních olympijských her v Paříži. A mezi vyvolenými byla i členka kolegia rektorky Univerzity Karlovy Ing. Lenka Henebergová, která se zúčastnila úseku v Marseille.

10. května 2024


Den Evropy: nasvícení významných památek v celé EU

Petřínská rozhledna a Karolinum v Česku, Vítězný oblouk v Paříži, Koloseum v Římě nebo náměstí Grand Place v Bruselu budou osvětleny u příležitosti Dne Evropy a jednoho měsíce do evropských voleb. Den Evropy připadá na 9. května a je oslavou míru a jednoty v Evropě a začátkem nových politických uspořádání.

9. května 2024


Den otevřených dveří ve vzdělávacím centru Didaktikon

Didaktikon, vzdělávací centrum Univerzity Karlovy, se 6. května otevřelo odborníkům z oblasti školství. Již téměř dva roky nabízí vzdělávací programy především pro základní a střední školy a jeho návštěvnost stabilně roste. Cílem dne otevřených dveří bylo zvýšit povědomí o něm ještě více mimo oblast Prahy.

8. května 2024


Na UK proběhla konference zahraničních studentů češtiny

V devátém ročníku soutěže překladů a prezentací ovládli kategorii překladů studenti Univerzity v Záhřebu, zatímco v soutěži prezentací i letos měli převahu studenti z Univerzity Karlovy. Soutěž proběhla v rámci Mezinárodní konference zahraničních studentů češtiny a zapojilo se do ní celkem 53 studentů z 16 zemí z celého světa.

7. května 2024




Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám